JÁSZBERÉNY

2019.08.04. 11:25

Idén sem marad el az üzletember fórum a Csángó Fesztiválon

A Csángó Fesztivál keretében immár hatodik alkalommal szervezik meg az augusztus 8-tól kezdődő, háromnapos Kárpát-Haza Magyar Konferencia és Üzletember Fórumot.

Illés Anita

A szervezők célja, hogy új dimenzióba helyezzék az anyaországi, valamint a külhoni kulturális és gazdasági közösségek kapcsolatépítését. A rendezvény kiemelt témái ebben az évben például: a Kárpát-medence régióinak népességmegtartó és versenyképesség-növelő lehetőségei, a 21. századi technológia hatása az oktatásban, a segítő szervezetek szerepe a nemzeti összefogásban.

Ezenkívül szó lesz még többek között történelmi hagyományaink, valamint az egészségturizmus népszerűsítéséről a Kárpát-medencében. A szakemberek továbbá bemutatják azt is, hogy a gazdaságfejlesztésnek milyen határon átívelő lehetőségei vannak a jászsági, kunsági és külhoni magyar vállalkozók körében.

A konferenciára hívják a külhoni, a jászsági, valamint ebben az évben először a kunsági oktatási intézmények, kulturális közösségek, középiskolások és egyetemisták képviselőit.

Az idei Csángó Fesztiválról itt írtunk bővebben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában