TÜNDÉRSZÉPEK

2019.08.18. 11:30

„Igenis képes vagyok rá!”: Lia az élő példa, miért nem szabad feladni

Az előző Tündérszépek versenyünkön továbbjutott a regionális fordulóba, de nem akkor találkoztunk vele először. A tószegi születésű, de Szolnokon élő Kass Amáliáról nagyjából egy évvel ezelőtt írtunk, amikor megnyerte a Bikini Day elnevezésű versenyt.

Szoljon.hu

Akkor elmesélte nekünk, hogy nemrég esett át egy életmódváltáson, ami után nem sokkal körvonalazódott benne a legnagyobb álma is: hogy elvégezze a Fitness Akadémiát és a sporttal, modellkedéssel foglalkozhasson. Ezután jelentkezett a Mediaworks Hungary Zrt. által tavaly decemberben meghirdetett, Tündérszépek 2019 elnevezésű versenyünkre, melyen fényes eredményt ért el.

Most újra megkerestük, hogy megtudjuk, honnan indult, azóta mi történt vele és a legfontosabbat, hogy sikerült-e valóra váltania az álmát.

– Hogyan léptél rá az életmódváltás ösvényére?

– Valójában 2017-ben kezdődött minden, amikor a BioTech USA első alkalommal rendezte meg a „BioTechUSA For Her” versenyt, amire lelkesen jelentkeztem, viszont még az előválogatóba sem sikerült bekerülnöm. Természetesen elkeseredtem, de nem adtam fel. Onnantól sokkal jobban figyeltem a táplálkozásomra, naponta számolva a bevitt makrotápanyagokat (fehérje, szénhidrát, zsír megfelelő elosztása), plusz elkezdtem konditerembe járni.

– Nehéz volt az eleje, hiszen egyedül voltam és magamtól tanultam meg mindent, azonban sikerült 10 kilogrammot lefogynom. Tudat alatt bennem volt, hogy ha ismét megrendezik a versenyt, jelentkezni fogok és én szeretnék a dobogó legfelső fokán állni! Így, amikor 2018-ban meghirdették az eseményt, azonnal elküldtem a jelentkezésem. Már azért is nagyon büszke voltam magamra, hogy az előválogatóba bekerülhettem, utána pedig csak azon kaptam magam, hogy benne vagyok a Top 10-ben.

Amiért akkor jelentkeztem: bizonyítani, hogy igenis képes vagyok rá. Tudtam, hogy megdolgoztam érte és büszke lehetek magamra. Innen a mottóm: Álmodd meg! Tegyél érte! Légy büszke!

– A másik fontos dolog pedig, hogy – az átalakulásom mellett – másokat is motiváljak a kis történetemmel.

– Az meg egy hatalmas plusz és ugródeszka volt, hogy én lettem a 2018-as „BioTechUSA For Her” lány! Onnan tudtam, hogy nincs megállás és tovább kell küzdenem a céljaimért. Elvégeztem a Fitnesz Akadémia testépítő-sportoktató szakát, fitnesz versenyeken indultam (ahol teljesen egyéni induló voltam), majd személyi edző és online étkezési tanácsadó lettem.

Forrás: Beküldött fotó

– A 2018-as őszi fitnesz versenyen harmadik helyezést értem el, és egy kis pihenés után már készültem is a 2019-es tavaszi szezonra. A tavaszi magyar bajnokságon már a második helyig jutottam, amivel kvalifikálhattam magam a 10. WBPF fitnesz és testépítő Európa-Bajnokságra. Ott végül negyedik lettem.

Forrás: Beküldött fotó

– A bajnokságra való készülődéssel párhuzamosan pedig úgy gondoltam, egy szépségverseny is belefér, ez volt a Tündérszépek verseny! Emlékszem, nagyon lelkes voltam, amikor beválogattak a döntős lányok közé és részt vehettem a fotózáson. Ez nagy erőt adott ahhoz, hogy később, tavasszal még büszkébben lépjek a színpadra. A megyei döntő után még két fordulóban voltam benne, végül a negyedik helyen végeztem. Nem voltam elkeseredve, tudom, hogy ez is szép eredmény, főleg annyi jelentkező közül. És hát, ki tudja, lehet, még egyszer nekifutok és akár a dobogón is állhatok!

– Mit üzensz a Tündérszépek 2020 versenyre jelentkező lányoknak?

– Arra biztatnám őket, hogy legyen önbizalmuk, merjenek büszkék lenni magukra és megmutatni azt, amiért keményen megdolgoztak! Legyenek természetesek, ne bújjanak álarc, például az erőteljes smink mögé! A magasság, úgy gondolom, nem mérvadó, ha megvan az egyensúly a testsúly és magasság között. A csinos, nőies alak, a nem túl izmos, de feszes vonalak, valamint a szép bőr is előnyt jelent!

Ismét keressük a Tündérszépeket!

Az előző versenyen 13 megyéből közel 600 nevezés érkezett. Végül 370-en álltak stúdiókörülmények között, profi fotósok kamerája elé. A népszerű verseny ezért folytatódik, a Tündérszépek verseny 2020-ban is kere­si a megye legszebb lányait. Már lehet jelentkezni, 16–29 éves hölgyek jelentkezését várjuk. A megyei előválogatóba a zsűri által kiválasztott 30 versenyző kerül be, a regionális fordulóban Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Heves megye 4-4 lánya küzdhet a továbbjutásért.

A regionális előválogatókból a szakmai zsűri által kiválasztott 3 versenyző, illetve a szavazók által legmagasabb értékelést kapott versenyző jut tovább a döntőbe. Végül a zsűri választja majd ki a szépségkirálynőt és két udvarhölgyét, illetve az olvasók is megszavazhatják az általuk legszebbnek vélt hölgyet.

Az előző szépségversenyhez képest több újítás is történt. A jelentkezők akár saját portfóliót is feltölthetnek magukról, de profi fotósorozatot is kérhetnek. Ezek a képek fognak bekerülni az Új Néplapba, illetve a Tündérszépek versenyére. A felkészítő tábor és a televíziós döntő mellett vásárlási utalványok, mobiltelefonok és egzotikus utalványok várnak a legszebbekre.

Jelentkezni a tunderszepek.hu oldalon lehet, a megyei előválogató szeptember 16-tól október 21-ig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában