Cibakháza

2019.05.27. 10:00

Járhatatlan utak okoznak bosszúságot Cibakházán

Olvasóink jelezték, a tiszazugi kisközség több utcája az esős idő után szinte járhatatlanná válik.

P. Pusztai Nóra

– Hatalmas pocsolyák és sártenger nehezíti a közlekedést az utakon, de még a járdákon is néhol tíz-tizenkét centi mély tócsák vannak – fejtette ki Tóth Lajos, a Jósika utca egyik lakosa, aki elmondása szerint az elmúlt években számos alkalommal jelezte észrevételeit az illetékeseknek.

A falu peremén kifejezetten nagy probléma ez, többször előfordult, hogy nem jutott be a mentőautó sem, ilyenkor az utcában lakók segítettek kivinni a beteget. Kérésük az, hogy legalább zúzott kővel fedjék be az utat.

Megkeresésünkre Hegyes Zoltán Cibakháza polgármestere elmondta, hogy tisztában vannak azzal, hogy az utak állapota a nagyobb esőzés után sok helyen kritikus.

Jelenleg a szennyvízelvezető rendszer építése zajlik a községben, mely kapcsán a többnyire földes vagy betontörmelékkel szórt utcákon, a kivitelezők ideiglenesen állítják helyre az utat.

Ez a köztes időszak a tömörödést segíti az adott szakaszokon. Körülbelül fél év múlva, amikor a fennmaradó szennyvízcsatorna is elkészül, zúzott kővel teszik járhatóbbá az utcákat.

Fekete Géza alpolgármester hozzátette, hogy a beruházást végző kivitelező cég az észlelt és jelzett területeken javítja a tömörödés okozta kátyúkat. A lakosok a polgármesteri hivatal titkárságán megtalálható könyvben vagy e-mailben is jelezhetik a problémás helyszíneket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában