GALÉRIÁVAL

2019.03.27. 14:45

Jelentős fejlesztési forráshoz jutnak a Tisza-tavi szabadstrandok

Hétszázmillió forintot fordíthatnak a Tisza-tó körüli települések a szabad vizű strandok fejlesztésére. Kedden Abádszalókon adtak tájékoztatást a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásának részleteiről.

Ujvári László

Abádszalókon számoltak be a térség hét településén tervezett látványos fejlesztésekről

Fotó: Mészáros János

Kovács Sándor és Szabó Zsolt országgyűlési képviselők, Piroska Miklós, a térségi fejlesztési tanács, valamint a megyei közgyűlés elnöke ismertette a fejlesztést.

Hét település fordíthat száz-száz millió forintot strandfejlesztésre. Abádszalók mellett Tiszafüred, Kisköre, Sarud, Poroszló, Tiszanána és Tiszabábolna is érintett.

– A tiszafüredi szabad­strandon országosan is egyedülálló stégrendszer fog kiépülni. Emellett egy multifunkciós sportpálya és egy szabadtéri fitneszpark is elkészülhet majd – ismertette Virág Tibor, Tiszafüred alpolgármestere.

– Szeretnénk megvalósítani az új recepcióépület és beléptetőrendszer kialakítását. Tervezzük a parkolóautomata-rendszer kiépítését, s a Tourinform Iroda ideköltöztetését – árulta el Balogh Gyula, Abádszalók polgármestere.

A fejlesztések még idén megvalósulnak, a főszezonra el is készülhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában