JÁSZFÉNYSZARU/PUSZTAMONOSTOR

2019.03.02. 09:19

Jövőre már beüzemelhetik az új szennyvíztisztítót

A közép- és kelet-magyarországi szennyvízelvezetési és -kezelési fejlesztés helyi terveit mutatták be szerdán, a beruházás nyitórendezvényén, a jászfényszarui városháza dísztermében.

Illés Anita

Tóth Péter projektmenedzser a kivitelezéssel kapcsolatban elmondta, hogy Pusztamonostoron a szennyvízhálózat kiépítése folyamatban van, Jászfényszarun pedig két meglévő átemelőnek a felújítását végzik majd el.

– Pusztamonostoron a munkaterületet az elmúlt évben átadták, októberben elkezdődött a kivitelezés. A településen 11,2 kilométer gerinchálózatot kell lefektetni, hat új átemelőt és egy végátemelőt kell felújítani – tette hozzá Tóth Péter.

Megtudtuk, hogy jelenleg ezerhét-ezernyolcszáz méter lefektetett csőhálózatnál járnak. A tervek szerint a kivitelezéssel ez év végéig elkészülnek, a helyreállítást pedig legkésőbb jövő év közepére befejezik.

Ezt követően, ahogy az új szennyvíztisztító kapacitása engedi, beüzemelik és elindulhat a községben is a szennyvízhálózat-szolgáltatás. Az érdeklődők a fejlesztés egyéb részleteiről is tájékozódhattak a rendezvényen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában