TÖRTEL

2017.08.18. 09:30

A kamerarendszer sem segít visszaszorítani a rongálásokat

Hiába vehették birtokba a legkisebbek a település játszóterét, nem használhatták túl sokáig zavartalanul, hamarosan ugyanis rongálás áldozatai lettek a játékok.

A játszótér sajnos vonzza a rongálókat

Fotó: Hartai Gergely

Ekkor döntött úgy az önkormányzat és a művelődési ház, szigorítják a játszótér használatára vonatkozó feltételeket. Úgy tűnik, egyesek mit sem törődtek az akkor meghozott szabályokkal.

– Néhányan újra megrongálták a játékokat, mely borzasztóan elszomorít – kezdte Koncz Margit, a törteli kultúrház vezetője, aki korábban a tér további alakítását is célul tűzte ki.

– Nagy terveink voltak, szerettük volna kibővíteni a teret, de már azon is elgondolkodtunk, vajon ezek után érdemes-e nekifogni bármilyen munkálatnak – sajnálkozott az igazgatónő.

A vezető szerint külön fájó, hogy bár egyedi környezetben, egy zöldövezetben alakították ki a gyerekgrundot, mégsem használják azt rendeltetésszerűen.

A játszótér sajnos vonzza a rongálókat
Fotós: Hartai Gergely

– A tér kiépítésekor ügyeltünk arra is, hogy különleges területen foglaljanak helyet a játékok, erre pedig a művelődési ház melletti terület volt a legalkalmasabb, ezért nagyon szomorú, hogy sokan fittyet hánynak a szabályokra – sajnálkozott, majd elmondta, bár tíz éven aluliak csak szülői felügyelettel látogathatják a játszóteret, mégis előfordult már, hogy egy kisgyermeket egy nyolcéves kísért el.

– Nemrég kamerarendszert is üzembe helyeztünk már, de az eddigi tapasztalatok szerint ez sem visszatartó erő, és bár a közterület-felügyelet is figyeli a környéket, ők sem tudnak egész nap ott lenni és ellenőrizni – fogalmazott.

A mosdót sem kímélik

Sokan az engedélyezett korhatáron felül és a megengedett létszámnál jóval többen használták a játékokat, az egyik eszköz egy darabját a szomszédban találták meg, ráadásul a randalírozók a piactéren megnyitott mosdókat sem kímélték.

Csupán néhány bekövetkezett eset, melyek az alapvető közösségi szabályokat hágják át. Mindenki értetlenül áll az esetek előtt.

H. G.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!