épületenergetikai korszerűsítés

2019.02.22. 17:31

Két kulturális intézmény is megújult Szelevényen

 – A község épületenergetikai korszerűsítés keretében három épületre kapott támogatást több mint százmillió forint értékben. Ebből most két intézmény átadása történt meg... – tájékoztatott a pályázat zárórendezvénye után Boldog István országgyűlési képviselő.

Hartai Gergely

A fejlesztések a Szelevény Halesz részén található művelődési házat, valamint a községben lévő művelődési központot érintették. Megtudtuk, mindkét ingatlanban megoldódott a külső hőszigetelés, a nyílászárók cseréje, és a padlásfödém szigetelése. Emellett a két intézmény fűtéskorszerűsítése is megtörtént. Az épületek pedig hatvanöt, és huszonöt millió forintból újultak meg.

– A fejlesztés egyúttal azt is jelenti, hogy az itt élők igényes és energiatakarékos intézményekben tölthetik szabadidejüket, kulturális életüket – mutatott rá a képviselő. Boldog István ezután arról számolt be, a beruházások hosszú távon azt is szolgálják, hogy a település lakói helyben találják meg számításukat akár a kultúra, akár az élet más területein.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában