JÁSZSÁG

2019.07.02. 10:00

Kezdődik a 32-es főút felújítása

A térség gazdasági egységeinek teljesítményét, lobbierejét hangsúlyozta Pócs János országgyűlési képviselő a minap tartott Fókuszban az energia című konferencián, ahol bejelentette, hogy ennek köszönhetően elkezdődik a 32-es főút felújítása.

Illés Anita

Fotó: Gémesi Balázs

Mint arról már beszámoltunk, korábban több mint hatmilliárd forintot szavazott meg az országgyűlés a költségvetés elfogadásakor a beruházás finanszírozására.

Ebből az összegből újulhat meg egyébként a Jászkisér–Tiszasüly közötti útszakasz is.

A fórumon Pócs János elmondta: két évvel ezelőtt tervezték meg az útfelújítást, amikor a projekt be lett árazva, de az azóta eltelt időszakban az aszfalt, a beton költségei, valamint a munkabérek és járulékok olyan szinten megnövekedtek, hogy a tervezett 6,3 milliárd forintra plusz egymilliárd forintot kellett kérni a kormánytól.

Fotó: Gémesi Balázs

– A munkaterületet jövő héten adják át. A 32-es főút javítása Jászfényszarutól Jászberényig, illetve Jászkisértől Tiszasülyig kezdődik el – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában