Szolnok

2019.06.12. 16:21

Kezdődik a 4-es főút szolnoki elkerülő szakaszának felújítása

2019. június 17-én, hétfőn kezdődik a 4-es számú főút elkerülő szakasza felújításának második üteme. A munkálatok a főút Szent István híd Debrecen felőli végétől az Alcsi-Holt-Tisza híd Debrecen felőli végéig tartó szakaszát érintik, várható befejezés 2019. augusztus 16. – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatósága.

Szoljon.hu

A kivitelezési munkálatok során a két és fél kilométeres főúti szakaszon a meglévő aszfaltburkolat felújítására, valamint a Sportreptéri út feletti műtárgy és az Alcsi Holt-Tisza-híd felújítási munkálataira kerül sor.

A munkavégzés időtartama alatt szakaszosan félpályás lezárás lesz érvényben, a váltakozó irányú forgalmat jelzőőrök, illetve forgalomirányító fényjelző berendezések irányítják.

A megváltozott forgalmi rendre veszélyt jelző és tilalmi táblák mellett elkorlátozó jelzőtáblák fogják felhívni a közlekedők figyelmét. A félpályás lezárással járó munkák hétköznap 08.00 – 17.00 óra között végezhetőek.

A jövő hét folyamán (25. hét) az előkészítő munkák mellett megkezdődnek a Sportreptéri út feletti műtárgy (100+019 km sz.) és a Holt-Tisza-híd (102+170 km sz.) felújítási munkálatai.

A Sportreptéri út feletti műtárgy esetében sávelhúzással járó útszűkületre, a Holt-Tisza-híd esetében mintegy 300 méter hosszon félpályás lezárásra kell számítania a közlekedőknek. A Holt-Tisza-híd környezetében a nappali időszakban jelzőőrök, az éjszakai időszakban forgalomirányító fényjelző készülékek fogják irányítani a forgalmat.

Jelezik továbbá, hogy a kivitelezési munkálatok miatt várhatóan 2019. július 13-14. között a 4. számú főút felújítással érintett szakasza teljes szélességben lezárásra kerül. A projekt részeként a 4-442. számú főutak különszintű csomópontjának fel-és lehajtó csomóponti ágai – teljes útzár mellett – is felújításra kerülnek (új aszfalt kopóréteg építés), mely munkálatokra előreláthatólag 2019. augusztus 3-4. között kerül sor.

A csomóponti ágak forgalma az egyéb városi bevezető szakaszokra kerül átterelésre. A főbb döntési pontokban terelőtáblák fogják jelezni a megváltozott forgalmi rendet.

Tekintettel a főút kiemelt baleseti kockázatára, valamint nemzetközi viszonylatban is meghatározó forgalmi terhelésére, a munkavégzés ideje alatt Szolnok Megyei Jogú Város térségében jelentős torlódásokra kell számítani.

A 4. számú főúton – hálózati szerepköréből adódóan – a forgalom kismértékű zavarása is komoly fennakadásokat okozhat, ezért a tranzit forgalom részére alternatív útvonalak (M3-M35-42, ill. M5-44-47-42, M5-M43) választását javasolják.

Tekintettel a munkálatok kiemelt jelentőségére, kérik a Tisztelt Közlekedők szíves türelmét és fokozott figyelemmel történő közlekedését!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában