KARCAG/Kiskunfélegyháza

2019.07.17. 14:00

Kézi aratásban verhetetlennek bizonyult az Aranykalász Baráti Kör

A Kiskunságban, azon belül is Félegyházán rendezték meg a Hármas kerületek XV. Kézi Aratóversenyét, melyen kimagasló eredményt ért el idén is a karcagi küldöttség.

Daróczi Erzsébet

Az Aranykalász Baráti Kör tagjai is felsorakoztak.

Forrás: beküldött fotó

Mint Kálmán Imrénétől, az Aranykalász Baráti Kör elnökétől megtudtuk, a Hármas kerületi – Jászság, Nagykunság, Kiskunság – Aratóversenyt a kapitányok tanácsa hozta létre tizenöt esztendővel ezelőtt. A kiskunfélegyházi versenyen a karcagiak elméleti és gyakorlati tudásukról adtak számot.

A kézi aratást korhű eszközök használatával, népviseletbe öltözve végezte a csapat, melynek tagjai között voltak óvodások és nyugdíjasok is, miközben a búzatábla szélén az asszonyok megterítettek karcagi népi étkekkel, és úgy várták a vendégeket. A terítéken a hurka, a kolbász, a szalonna mellől nem hiányozhatott a jellegzetes karcagi ferdinánd sem.

Az Aranykalász Baráti Kör tagjai is felsorakoztak.
Fotó: beküldött fotó

A közel harminc csapat közül a karcagiak arany fokozatú minősítést kaptak a zsűritől a jó hangulatban telt rendezvény végén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában