GALÉRIÁVAL

2019.04.14. 06:45

Kiakadt a cukiságfaktorunk a szolnoki állatotthonban

– Nincs telt ház, de egy üres kennelünk sincsen – mondta Tarpai Enikő, a Szolnok Városi Állatotthon vezetője, amikor ottjártamkor arról érdeklődtem, hány kutyát kellene csettintésre örökbe fogadni, hogy kiürüljön a menhely. A válaszból sejthető, hogy nem csupán egy-két tucat négylábú epedezik azért nap mint nap, hogy valaki végre szerető oltalma alá vegye.

Borda Zsanett

Forrás: Szoljon.hu

Legutóbb ősz végén jártam a szolnoki állatotthonban. Számomra ez mindig megrázó élmény, mert beleszakad a szívem a reménnyel teli szempárok látványába. Szeretetroham, szívfájdalom, harag, majd elkeseredés, és kezdődik elölről. Általában ezek az állapotok futnak végig bennem, amikor felteszem magamban a kérdést: hogy bánhatunk így az állatokkal?

Utcára dobjuk, elhanyagoljuk őket, vagy még kölyök korukban egyetlen mozdulattal elvesszük az életüket azoknak az ártatlan jószágoknak, amikre nincs szükségünk.

Még jó, hogy léteznek olyan menhelyek és állatotthonok, melyeknek vezetői és munkatársai éjt nappallá téve azon dolgoznak, hogy minél kevesebb állatnak kelljen szenvednie az emberi felelőtlenség árnyékában.

És hogy mi is tegyünk egy kis lépést egy jobb világ felé, most bemutatunk olvasóinknak öt gazdára váró kutyát.

Mi az? Étcsokoládé színű, gombszemű, fürge, de mégis bújós. Hát Gömböc!

Gömböc.
Fotó: Szoljon.hu

Ez a két és fél hónapos kislány szálkás szőrű tacskó apukától és keverék anyukától származik. Gömböc nagyon kedves és játékos, kissé szerény, csendes kutyus. Várhatóan kis-közepes termetű lesz felnőtt korára. Ivartalanítási kötelezettséggel akár már ma is örökbefogadható.

Most pedig Nancy következik.

Nancy.
Fotó: Szoljon.hu

Érdekes viszony szülötte ez a zsemleszínű apróság, Nancy ugyanis francia bulldog és tacskó szülők kölyke. Körülbelül 3-4 éves, ivartalanított szuka kutyus, aki lakásban és a szabadban is jól érzi magát. Határozott egyéniség, az állatotthon munkatársai egyedüli kutyának és tapasztalt gazdinak javasolják.

Íme Luna.

Luna.
Fotó: Szoljon.hu

Luna egy másfél éves, ivartalanított, puli-német juhász keverék szuka kutya. Kölyökkora óta várja a szolnoki menhelyen a tökéletes gazdit, akinek élete végéig hű barátja lehet. Cicabarát, más kutyákkal és a gyerekekkel is tökéletesen kijön. Hölgy gazdinak ajánlják.

Hogy mi köze van a tasmán ördögnek a következő kiskutyához? Az állatotthon dolgozói szerint ennek a drótszőrű, jagd terrier jellegű feketeségnek pont olyan hangja van, mint amilyet az ördög ad ki. Mármint a tasmán.

Tazi.
Fotó: Szoljon.hu

Mivel a tasmán ördög elég hosszú név lenne, így mi Tazinak kereszteltük ezt a kutyust. Tazi egy másfél éves, ivartalanított kan. Kotorékeb, amit nem is tagadhatna le, ezért olyan gazdinak ajánlják, aki ismeri a fajtát. Más kutyákkal és a gyerekekkel is jól kijön, igazi pörgős, jófej eb.

És végül íme, az ötödik kutyus, Heli.

Heli.

Ez a német juhász-szerű gyönyörűség egy körülbelül négy éves, ivartalanított kan kutya. Igazi családbarát házőrző, szuperül viselkedik a többi kutyával és a gyerekekkel is. Heli fegyelmezett, nyugodt, figyelmes és szófogadó állat, akárki is viszi haza, nem fogja megbánni.

A szükséges oltásokat és a chipet mind az öten megkapták.

Ha beleszeretett volna valamelyik kutyába, vagy az összesbe, esetleg van olyan ismerőse, akinek tökéletes választás lenne egyikük, vagy csak szeretné megnézni a menhely többi ebét, keresse bátran a szolnoki állatotthont.

Az örökbefogadással kapcsolatban a Szolnok Városi Állatotthont az alábbi címen és telefonszámon érhetik el: 5000 Szolnok, Besenyszögi út, +36-20-594-93-31.

Nagyobb méretű fotókért katt a galériára!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában