Cibakháza

2019.12.12. 14:00

Kicsik karácsonyát teszik meghittebbé

Idén harmadik alkalommal szerveztek mikulásfutást a községben. A kicsivel több mint három kilométeres táv megtétele után különféle sporteszközöket próbálhattak ki az érdeklődők a helyi Damjanich János Általános Iskola tornatermében.

P. Pusztai Nóra

A programot motoros mikulások színesítették. Az eseményhez kapcsolódóan adománygyűjtést is szerveztek – tudtuk meg Petrik Arnoldtól, az egyik szervezőtől.

– Kicsit átlépve a magunk életének nehézségein, boldogságán, tegyünk más emberekért – vallja Arnold, aki részletezte, hogy a tavalyi évben mindent gyűjtöttek, ami mások számára hasznos lehet. Az összekészített csomagokat számos megyebeli és megyén kívüli településre küldték. Több mint harminc olyan családhoz jutottak el, ahol a szülő egyedül neveli gyermekeit, esetleg munkahely hiány vagy éppen egyéb anyagi nehézségek miatt nehezebben megvalósíthatóak a mindennapi boldoguláshoz szükséges feltételek.

– Idén az ajándékozzunk egy karácsonyfát ötlet mentén indultunk neki a szervezésnek – magyarázta Arnold, aki hozzáfűzte, hogy ebben az évben az ajándékokkal, díszekkel, süteményekkel és gyümölcsökkel teli csomagokat, valamint a fenyőfát egy közeli gyermekotthon kapja majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában