ÚJSZILVÁS

2019.05.23. 17:25

Kiépült az ipari park, várják a befektetőket

Sport-, ipari- és mezőgazdasági fejlesztések is jellemzik ezekben a napokban Újszilvás gazdasági életét. A településen lezárult már az iparipark-beruházás, annak működési feltételeiről pedig hamarosan dönt a képviselő-testület. Nem szünetel azonban az uszodaépítés sem, a komplexumon kívül és azon belül is folyik a munka.

Hartai Gergely

Az építőiparban is magas a feketén foglalkoztatottak aránya megyénkben. Illusztrációfotó.

Forrás: Shutterstock

– Az uszodaberuhá­zás végét őszre várjuk. Így a létesítmény munkálatai továbbra is zajlanak… – tájékoztatta hírportálunkat a falu polgármestere. Dr. Petrányi Csaba érdeklődésünkre elmondta, a napokban az uszodatér belső kialakítását végzik a szakem­berek.

Mindemellett folynak a vakolási és a betonozási munkák is, a komplexum külső részét pedig már szigetelik. Szintén a hátralévő feladatok közt szerepel az egyes szellőzéstechnikai elemek kiépítése, és a belső világítás telepítése. A legfontosabb uszodagépészeti feladatokkal viszont már hónapokkal ezelőtt végeztek.

A kistérség legnagyobb uszodafejlesztésével párhuzamosan iparterületet is fejlesztett, fejleszt a község. Mint megtudtuk, az összességében mintegy negyvennégymillió forintból létesült ipari park 3,8 hektáron épült ki, s a közelmúltban át is adták az övezetet.

Így idővel a cégek rendelkezésére állhat a helyszín.

– Március tizenötödikén adtuk át az ipari parkunkat, melynek területét meg lehet vásárolni, de a bérlésre is van lehetőség – folytatta dr. Petrányi Csaba. Hozzátette, a működés legfontosabb részleteiről épp a közeljövőben dönt az önkormányzat.

– A képviselő-testület soron következő ülésén tárgyal a feltételekről. Jelezték már vállalkozások, hogy érdeklődnének irántunk, egyelőre azonban senkivel sem kötöttünk üzletet – taglalta a polgármester.

– Futó programjaink közt szerepel a negyvenezer tő csemegepaprika ültetése, illetve a fóliakertészetünkben a paprika, paradicsom és uborkapalánták telepítése – utalt a falu mezőgazdasági fejlesztéseire dr. Petrányi Csaba.

Mint a településvezető elmondta, a növénytermesztési programjuk lényege, hogy a település idén is saját felhasználásra termeljen.

A település paprikájának nagy részét ezúttal is értékesítené az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában