Szolnok

2019.04.01. 09:19

90 milliárd forinttal támogatják a külföldi tanulóutakat

Közel 90 milliárd forintot szeretnének elkülöníteni arra a célra, hogy a 9. és 11. évfolyamos diákok számára külföldi tanulóutakat szervezzenek.

Szabó Lilla Laura

A részt vevő fiatalok az őket érintő témákról hallhattak tájékoztatást az ifjúsági konferencián.

Fotó: Csabai István

A jövőbeli tervek közül ez is elhangzott a városházán tartott ifjúsági konferencián. Dr. Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár említést tett arról is, dolgoznak azon, hogy 2020-tól a köznevelésben résztvevő diákok számára ingyen biztosítsák a tankönyveket.

Előadásában kihangsúlyozta a személyes kapcsolat jelentőségének fontosságát. Az eseményen, amelyet dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő nyitott meg, „diák közmeghallgatást” is tartottak.

A részt vevő fiatalok az őket érintő témákról hallhattak tájékoztatást az ifjúsági konferencián.
Fotó: Csabai István

Szalay Ferenc polgármester hírportálunknak elmondta, az esemény középpontjában a fiatalokat érintő kérdések, felvetések, valamint az érdeküket szolgáló lehetőségek álltak.

A megyeszékhelyen nagy sikerrel működnek a helyi kötődés erősítését segítő intézkedések. Erre remek példa a Tiszavirág híd alatti közkedvelt szabadtéri szórakozóhely, amely biztonságos esti szórakozást garantál a fiataloknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában