JÁSZBERÉNY

2018.09.20. 17:25

Korszerűsítik a várost, megoldódhat néhány közlekedési gond is

Jó esély van rá, hogy a jelenleginél több alkalommal találkozzunk sebességmérőkkel a város kisebb utcáiban is. Jászberény belterületi közlekedésének problémái ugyanis hangsúlyosan kerültek elő a Déryné Rendezvényház nagytermében kedd este megtartott közmeghallgatás témái között. A polgármester ígéretet tett arra, hogy a rendőrséggel együttműködve szervezik meg a sebességméréseket.

Banka Csaba

A közmeghallgatás résztvevői sok kérdést tettek fel a helyi közlekedéssel kapcsolatban.

Fotó: Banka Csaba

A közmeghallgatásra érkező helybéliek közül többen megjegyezték, hogy a belterületi utakon egyre inkább megfigyelhető a gyorshajtás, vagy épp az elsőbbségadási, parkolási szabályok be nem tartása.

László Miklósné a Rákóczi út forgalmát hozta fel példaként. Sebőkné Németh Katalin pedig az említett út burkolatának állapotát, illetve a városi parkolás problémáit sorolta a tanácskozáson.

Dr. Szabó Tamás polgármester a felvetésekkel kapcsolatban elmondta, a jövőben még inkább együtt fognak működni a Jászberényi Rendőrkapitánysággal, főként a sebességmérések megszervezésében.

Kiemelte, hogy számos felújítás, építkezés kezdődik el még idén, illetve zömében a következő év tavaszán, amelyek egy része a közlekedési gondokra is megoldást jelent majd. Megkezdődik a központban található buszpályaudvar felújítása, ezzel párhuzamosan pedig a vasútállomás környékének rendbetétele.

A Rákóczi út két végén található tömegközlekedési csomópontok megújítása együtt jár majd az adott út egy-egy szakaszának rendbetételével is, illetve megváltozik a forgalmi rend ezeken a helyszíneken.

Kiemelte, hogy a jelenleg ideiglenes parkolóként működő ingatlanokon – a Fürdő utcai, illetve a Thököly úti ideiglenes parkolók – beruházás kezdődik majd, amelyek eredményeként megfelelő minőségben burkolt, kijelölt parkolókká alakítják ezeket a helyeket.

A közmeghallgatás résztvevői sok kérdést tettek fel a helyi közlekedéssel kapcsolatban.
Fotó: Banka Csaba

Többen érdeklődtek a buszpályaudvar megújításának menetéről. Szóbeszédként hallható ugyanis a városban, hogy az építkezés idején szünetel majd a központban található buszmegálló együttes működése, és ezt a funkciót a vasútállomás mellé telepítik.

Ezt egyértelműen cáfolta a polgármester. Rámutatott, hogy az építkezés munkálatainak ütemezésére odafigyelve, azt megfelelően szervezve, de a jelenlegi központi helyen folyamatosan működik továbbra is a buszmegálló.

Jövőre építik az elkerülőt?

Az idei közmeghallgatás sem múlt el a 32-es főút felújítására, illetve a várost megkerülő út utolsó ütemének kivitelezésére vonatkozó kérdés nélkül. Dr. Szabó Tamás polgármester elmondta, hogy a Jászfényszaru–Jászberény közötti főút felújítását még az ősszel megkezdik.

Információi szerint pedig az elkerülő út finanszírozásának kérdése ezekben a hetekben lesz napirenden az egyik kormányülésen. Az elkerülő harmadik szakaszának építését a polgármester reményei szerint tavasszal kezdik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában