Szolnok

2019.10.27. 11:30

Közel három napnyit zuhant a hobbijáért a legenda

Befejezte példátlan és legendás pályafutását Mészárovics György, aki 1962 és 2019 között összesen tizenhatezer-hetvenegy alkalommal hajtott végre ejtőernyős ugrást.

Mészáros Géza

Dr. Ruszin Romulusz (b.) és Mészá­rovics György

Forrás: Honvédelem.hu

Az ötvenhét aktív ejtőernyős évet dr. Ruszin Romulusz dandártábornok, a Honvédelmi Minisztérium miniszteri titkárságvezetője, a Szolnoki Honvéd Ejtőernyős Sportegyesület (SZHESE) elnöke köszönte meg a sportembernek az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis által szervezett ünnepségen – számolt be az eseményről a Honvédelem.hu szakportál.

Dr. Ruszin Romulusz (b.) és Mészá­rovics György
Fotó: honvedelem.hu

Mészárovics György 1945. január 6-án született. Az ejtőernyőzést tizenhat évesen kezdte, az első ugrását 1962-ben hajtotta végre. 1970-től 1989-ig a nemzeti válogatott tagja volt, több nemzetközi versenyen eredményesen szolgálta a magyar ejtőernyőzést. 1974-ben hivatásos ejtőernyős katona, illetve a katonai ejtőernyős válogatott tagja lett. Először Szentkirályszabadján szolgált, majd 1984-ben Szolnokra került. Nyugdíjasként a sportot a Szolnoki Honvéd Ejtőernyős Sportegyesület tagjaként folytatta egészen 2019 nyaráig – hetvennégy évesen ugrott utoljára. Pályafutása alatt több mint ötven ejtőernyőtípussal hajtotta végre ugrásait. Ezek alatt a szabadesés összesített ideje hetvenegy és fél óra – azaz közel három napot töltött zuhanással.

Mészárovics György számos sporteredményt is magáénak tudhat. 1972-ben, csapatversenyben, „abszolút nulla” ugráseredménnyel világcsúcsot értek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában