Találkozó

2020.02.14. 14:00

Közgyűlést tartottak a karcagi bajtársi egyesület tagjai

A Karcagi Nagykun Bajtársi Egyesület a városházán tartotta közgyűlését, melyen részt vett Kőszegi Ferenc alezredes, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ) Országos elnöksége tagja, Horváthné Halász Klára őrnagy, a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 1. sz. Toborzó és Érdekvédelmi Központ Szolnok Érdekvédelmi Részleg (KIEG) vezetője és több helyi civil szervezet vezetője is.

Daróczi Erzsébet

Rab János egyesületi elnök beszámolóját tartja

Fotó: Daróczi Erzsébet

Rab János nyugalmazott őrnagy, egyesületi elnök köszöntője után egyperces néma felállással emlékeztek meg elhunyt tagjaikról. A százhuszonnyolc fővel rendelkező egyesület munkájáról az elnök számolt be. Mint elhangzott, a vezetőség folyamatosan figyelemmel kíséri a tagság szociális helyzetét, egészségi állapotát. Ha valamilyen probléma van, a vezetőség általában időben értesül arról, s így tud segíteni. Meglátogatják a súlyos beteg és a kerek születési évfordulójukat ünneplő nyolcvan-, nyolcvanöt és kilencvenéves tagtársaikat is.

Rab János egyesületi elnök beszámolóját tartja
Fotó: Daróczi Erzsébet

– Hagyományainknak megfelelően március 8-án az egyesületi nőtagjainkat köszöntöttük, részt vettünk több városi rendezvényen és társ civil szervezeteinek programjain is képviseltettük magunkat – sorolta az elnök, aki szólt arról is, hogy több közös főzésük is volt.

Az évadzáró rendezvényükön ebéddel várták tagjaikat az Egyesületek Házába, ahol élő zene mellett lehetett táncolni, beszélgetni.

– 2019-ben az ország legszebb városaiból is felkerestünk néhányat – folytatta Rab János. Voltunk Egerben és a Szépasszony-völgyben, megnéztük a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kertet és Vác nevezetességeit, felfedeztük Pécset és környékét. Úgy gondolom, mindannyian sok-sok élménnyel gazdagodva tértünk haza – vélte az elnök, aki szólt arról is, hogy a Honvédelem Napján megkoszorúzták az egykori HEMO falán található emléktáblát, megnézték a volt laktanyában berendezett emlékszobákat – mondta az elnök, aki ismertette idei programjaikat is a tagsággal.

Kőszegi Ferenc és Horváthné Halász Klára is elismerését fejezte ki az egyesületnek a tavalyi évben végzett közösségi munkájáért. Rab János a hozzászólások után oklevéllel és tárgyjutalommal köszöntötte mind a harminc, ötven esztendő feletti tagjukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában