Szolnok

2019.11.24. 19:00

Kreatív délutánt tartottak a könyvtárban

Kreatív kikapcsolódási lehetőséget kínált szombat délután a kicsiknek és nagyoknak egyaránt a szolnoki Hild Viktor Könyvtár.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

A legkisebbektől az idősebbeken át többen is ellátogattak a könyvtárba, ahol legózással lehetett eltölteni az időt. A kicsiknek természetesen szüleik és idősebb testvéreik is segítettek az alkotások megvalósításában.

Sok gyermekes család nem engedheti meg magának anyagilag azt, hogy a Lego-t vásároljon, hiszen már egy kisebb csomag is több ezer forintot kóstál. Ez a program többek között ezeknek a családoknak is van fenntartva, megadva ezzel a lehetőséget a szórakozásra és a tanulásra.

Fotó: Szoljon.hu

A Lego nagyszerűen és észrevétlenül fejleszti a gyermekek különféle képességeit, ide sorolható például a szem- kéz koordináció, a kreativitás, a gondolkodás, a tapintásos érzékelés, illetve a szín és formafelismerés is. Az egyéni képességek fejlesztésén túl pedig a családokat is közelebb tudja hozni egymáshoz, továbbá a gyermek szocializációját is elősegíti, mely a beiskoláztatás előtt hasznos lépés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában