Galériával

2020.02.02. 20:00

Különleges interaktív alkotónapot tartottak Jászberényben

Kiállítást és különleges interaktív alkotónapot szervezett az idén huszonöt éves Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria, valamint az öt éve alakult Jövőkép Alkotók Egyesülete (JAE) január 30-án Jászberényben.

Illés Anita

Fotó: Gémesi Balázs

A program a megyei identitásfejlesztés Jász-Nagykun-Szolnok megyében „Miért jó itt élni?” elnevezésű projekt keretében valósult meg, melynek célja a helyi közösségek fejlesztése és a térséghez, közösséghez való tartozás erősítése.

A művészeti rendezvényen Budai Lóránt, polgármester és Borbás Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntötte a résztvevőket. Az alkotónapot Farkas Edit, a Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria igazgatója ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. A galériában kamarakiállítás nyílt Hamza D. Ákos festőművész és a JAE képzőművész tagjainak munkáiból. Az interaktív, élményekben gazdag alkotónapon különböző technikákat alkalmazva a művészetkedvelő közönség is bekapcsolódhatott az alkotás folyamatába. Ehhez a Robimpro Műhely improvizatív gitárkoncertje adott még több ihletet.

A résztvevők közösen kollázst készítettek, rajztableten keresztül a digitális alkotás világába is bepillanthattak. A közösségi programon a JAE rövidfilmeket mutatott be az egyesület elmúlt években megvalósult művészeti akcióiról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában