Tiszafüred

2017.10.21. 10:25

Lakossági fórumot tartottak Tiszafüreden Magyarország helyzetéről

Védjük meg Magyarországot címmel tartottak lakossági fórumot Tiszafüreden, a Kovács Pál Művelődési Központban, október 20-án.

Fotó: Ujvári László

Az esemény meghívott előadója Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára volt.

A művelődési központ nagytermében megjelent több mint száz érdeklődőt Ujvári Imre polgármester köszöntötte, majd Kovács Sándor, a Jász-Nagykun- Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke szólt a jelenlévőkhöz.

– A magyar emberek tudják mi az ország érdeke, pontosan tudják mire van szükségük. Egy idegen kultúrát akarnak ránk erőltetni, ezért fontos a most induló nemzeti konzultáció – fogalmazott a megyei elnök.

Utalva a közelgő forradalmi évfordulóra azt mondta: most nem szovjet lánctalpasokkal, hanem egy amerikai milliárdoson keresztül próbálnak minket meggyőzni. Meglátása szerint történelmi pillanatokat élünk, nem mindegy milyen országot hagyunk hátra unokáinknak.

Az egykori német kancellárt, Helmut Kohl-t idézte előadásában Dömötör Csaba: Bevándorlóország.

Fotós: Ujvári László

– Ezt a szerepet szánják ma Magyarországnak, csak rajtunk múlik, hogy bevándorlók országa leszünk-e. A kormány álláspontja az, hogy a döntési jogot a tagállamoknál kell hagyni. Nem helyénvaló, hogy a jövőt befolyásoló, fontos kérdésekben a fejünk fölött döntsenek – szögezte le az államtitkár.

Felhívta a figyelmet az amerikai multimilliárdos, Soros György nem titkolt terveire, melyek teret szeretnének nyitni a bevándorlásnak és az abban rejlő üzleti lehetőségeknek. A miniszterelnök szavait idézve azt mondta: Most már golyó van a puskacsőben, tehát komoly és súlyos problémával állunk szemben.

Arra kérte a jelenlévőket, hogy beszéljenek családjukkal, barátaikkal, rokonaikkal, minél többen vegyenek részt az október-novemberben induló nemzeti konzultáción, mert az ország kultúrája, léte és jövője a tét.

Ujvári László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!