Jászkunság

2020.01.30. 17:30

Látogatási tilalmat rendeltek el a kórházakban a járvány miatt

Mivel az influenzaszerű megbetegedések száma a héten átlépte a járványküszöböt – ez százezer lakos esetében százötven beteget jelent – látogatási tilalmat rendeltek el a megye több kórházában.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Csütörtök reggel nyolc órától teljes látogatási tilalmat vezettek be a szolnoki Hetényi Géza Megyei Kórházban. Szerda délutáni információk szerint a karcagi Kátai Gábor Kórházban is tilos a látogatás a Kardiológiai Osztályon. A Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban pedig a Csecsemő- és Gyermekosztályon, a Szülészet-nőgyógyászati Osztályon és az újszülött részlegen érvényes a tilalom.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében az előző héthez képest jelentősen emelkedett az influenzaszerű tünetekkel háziorvoshoz forduló betegek száma – írta keddi közleményében a megyei kormányhivatal. Az influenza figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján 2020. negyedik hetére a becsült betegszám az előző heti 546-ról 824-re emelkedett. A betegek 34 százaléka 15 éven aluli, 26 százaléka 15-34 év közötti, szintén 26 százaléka 35-59 év közötti és 14 százaléka 60 éven felüli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában