SZOLNOK

2019.11.03. 11:30

Lombtalanítás már van, lomtalanítás lesz!

 – Szolnokon jelenleg három társaság végzi a falevelek eltakarítását – tudtuk meg Lits Lászlótól, az NHSZ Szolnok Zrt. ügyvezető igazgatójától.

Mészáros Géza

A falevelek eltakarítását többek között nagy teljesítményű lombszívó gépekkel is elvégzi a társaság

Forrás: Beküldött fotó

– A „Munkalehetőség a Jövőért” Szolnok NK Kft. húsz fővel, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. pedig 15 fővel, illetve nagy teljesítményű gépekkel lombtalanít.

A falevelek eltakarítását többek között nagy teljesítményű lombszívó gépekkel is elvégzi a társaság
Fotó: Beküldött fotó

Az NHSZ Szolnok Zrt. szintén gépi takarítást végez, amely a járdákra és a kerékpárutakra vonatkozik. Ez mintegy 250 kilométeres szakaszt jelent. A nagy teljesítményű gépekkel az utak falevélmentesítését is elvégezzük.

A déli városrészen, a belvárosban, illetve a Pletykafaluban még egy plusz gyűjtést mindenféleképpen tervezünk idén. Azokon a területeken pedig, ahol nincs rendszeres zöldhulladékgyűjtés, jellemzően a társasházaknál és a lakótelepi részen, mégis van rá igény, telefonon vagy elektronikus elérhetőségeinken jelezzék ezt nekünk, és egy héten belül elszállítjuk a faleveleket. Az összegyűjtött zöldhulladékot később komposztáljuk – mondta Lits László.

A lombgyűjtést végző társaságok azt kérik az ingatlantulajdonosoktól, hogy szedjék össze egy zsákba a faleveleket, és tegyék ki a ház elé. Örömmel veszik, ha ehhez biológiailag lebomló, vagyis zöld zsákot használnak, de természetesen bármilyen más zsák esetén is elszállítják a zöldhulladékot.

A társaság egyéb témakörökben is tájékoztatást adott. Az NHSZ Szolnok KN Kft. az önkormányzattal közösen november 9-én és 16-án szervezi meg a közszolgáltatás keretében ingyenes közterületi lomtalanítási akciót.

November 9. szombat: az Abonyi úttól, a József Attila úttól, a Baross utcától, valamint a Kossuth Lajos úttól délre eső városrészeken (beleértve a Szandaszőlős, Alcsi Holt-Tisza városrészeket is); november 16. szombat: az Abonyi úttól, a József Attila úttól, a Baross utcától, valamint a Kossuth Lajos úttól északra eső városrészeken (beleértve a Pletykafalu és Partoskápolna városrészeket is).

A társaság arra is felhívja a figyelmet, hogy a járműtulajdonosok a cég weboldalán (nhszszolnok.hu), az ügyfélkapunk keresztül kényelmesen, pár kattintással megvásárolhatja parkolási bérletét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!