MEZŐTÚR

2018.09.19. 12:45

Madárbarát suli és ovi: együtt óvják a városlakó madarakat

A Mezőtúri Református Kollégium elnyerte ebben az esztendőben a Magyar Madártani Egyesülettől a Madárbarát Óvoda és Madárbarát Iskola címet.

Szilvási Zsuzsa

Az intézmények udvarai állandó és költöző madárfajok fészkelőhelyei már hosszú évek óta. Minden bizonnyal ennek is köszönhető, hogy az MME Madárbarát kert programjához csatlakozva, elköteleződtek a madárvédelem iránt.

Az intézmény zöld óvodaként és ökoiskolaként kiemelten kezeli a környezettudatosságra való nevelést, melynek egyik kiemelt eleme természetesen a madárvédelem. Az itt dogozók fontosnak tartják, hogy a városlakó madárfajoknak biztonságos életteret nyújtsanak az épületek udvarai.

Emellett a madárvédelmi feladatok ellátásával ráirányítják az óvodások és iskolások figyelmét arra, hogy milyen fontos a madarak gondozása, védelme. A természetes életterek csökkenése és a szélsőséges időjárási események ugyanis egyre nehezebb körülmények elé állítják ezeket az élőlényeket is a fajfenntartás és utódgondozás területén egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában