KUNSZENTMÁRTON

2019.05.10. 12:45

Magyar olimpikon előtt tisztelegnek

A második világháború számos pusztítása mellett a világhírű magyar lótenyésztésre és a hazai lovassportra egyaránt csaknem végzetes csapást mért.

Szathmáry István

Lóállományunk jelentős része elpusztult, vagy idegen kézre került, sok szakembert háttérbe szorított, elvágott hivatásától. Rosszabb esetben menekülniük kellett az országból, esetleg személyes szabadságukban is korlátozták őket.

Ennek elsősorban az volt az oka, hogy a lótenyésztés a világháborúig katonai szakterületnek is számított. Művelői jelentős számban honvédtisztek voltak.

Közülük most a Binder Ottó Olimpiai Baráti Körének szervezésében egy lovas olimpikonról, a Kunszentmártonban téglagyári segédmunkásként elhunyt Binder Ottó huszár tábornokról emlékeznek meg százharmincadik születésnapja alkalmából.

Az ünnepség fényét számos lovas szakember és történész előadása, továbbá az olimpikon emléktáblájának koszorúzása és lovasbemutató emeli majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában