JÁSZAPÁTI

2018.09.01. 10:27

Majdnem 80 millióból korszerűsítették több intézmény energiaellátását

Napenergia segítségével jut immár villamos áramhoz Jászapáti számos közintézménye. Az elmúlt héten átadott beruházás mintegy hetvennyolcmillió forintos pályázati támogatás mellett kilenc épületben helyezte új alapokra az energiaellátást, illetve egy épületben teljes felújítást is végrehajtottak.

Banka Csaba

A Mentőállomás és Központi Orvosi Ügyelet, a Jászapáti Orvosi Rendelő, a Csiga-biga, Margaréta és Szivárvány Óvoda, a Művészetek Háza, a Jászapáti Szent Imre Katolikus Általános Iskola, valamint a Jászapáti Általános és Alapfokú Művészeti Iskola két épülete esetén napenergiával működő, háztartási méretű kiserőművet, úgynevezett fotovillamos rendszert építettek ki, ami az épületek működtetéséhez szükséges saját villamosenergia-igényt szolgál­hatja ki.

A Városüzemeltető Nonprofit Kft. irodaépületén a napelemek elhelyezésén kívül a homlokzat hőszigetelésére, a nyílászárók cseréjére, a tető hő- és vízszigetelésére, a fűtés korszerűsítésére, az épület akadálymentesítésére is lehetőség nyílt.

Minden épületben a fenntartási költségek jelentős csökkenésre számítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában