JÁSZALSÓSZENTGYÖRGY

2018.06.05. 12:45

Megkezdődött a 150 milliós kerékpárút építés Jászalsószentgyörgyön

Közel másfél kilométer hosszon épül kerékpárút Jászalsószentgyörgyön. A támogatással megvalósuló fejlesztésre összességben százötven­millió forintot fordíthat az önkormányzat.

Banka Csaba

Az új út megépítésének egyértelműen a helyi gépjárműhasználat csökkentése az egyik legfontosabb célja a községben. A munkálatokat nemrégiben kezdték meg a kivitelezők.

A beruházás eredményeként kerékpárúttal kötik ­össze Jászalsószentgyörgy összes fontosabb önkormány­zati és közintézményét.

Közvetlen kerékpáros út épül a Szent György Katolikus Általános Iskola, a Cifra­palota Óvoda és ­Bölcsőde, a Piactér, a polgármesteri hivatal­, a tűzoltóság épületei között, illetve több vállalkozás is található a kerékpár­út mentén.

A kivitelezéssel kialakulhat a helyi kerékpáros alaphálózat. Ez a későbbiekben mind a településen belül továbbfejleszthető lesz, illetve­ összeköthetővé válik a szomszédos községek hálózataival is.

A munkálatokat várhatóan idén ősszel fejezik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában