KUNSZENTMÁRTON/ISTVÁNHÁZA

2018.06.08. 10:27

Megnyitották a régi 44-es útszakaszt

Megnyitották a régi 44-es útszakaszt Istvánházánál.

Joó Zsuzsa

Az eddigi zsákutcát az önkormányzat alkalmassá tette a kerékpáros, motoros, valamint a személyautóval történő közlekedésre.

Wenner-Várkonyi Attila polgármester elmondta, az Istvánházán élő lakosok kérése volt, hogy inkább ezen az úton, nem pedig a nagyon forgalmas és balesetveszélyes 44-es főúton szeretnének eljutni lakóhelyükhöz, vagy onnan be Kunszentmártonba.

Az elmúlt időszakban több baleset is történt a környéken, melyet meg lehetett volna előzni, ha esetleg ezen, a most megnyitott úton közlekedhettek volna az érintettek.

A polgármester elmondta, az útszakaszt saját hatáskörben nyitotta meg, mert úgy ítélte, hogy alkalmas a használatra. A közúti jelzőtáblák – bár egy-két kiegészítő tábla még hiányzik – már elegendőek a biztonságos közlekedéshez.

A kerékpáros útszakaszt zúzott kővel szélesítették ki. Mindezek előtt természetesen egyeztettek az illetékes hatóságokkal.

Az utat egyébként sok-sok éve zárták le, amikor még rutinpályának használták a vezetni tanulók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában