Mezőtúr

2018.04.17. 18:42

Megszépülnek Mezőtúr közterei

Sokrétű pályázat megvalósítása indul a városban, melynek tervezett költsége megközelíti a félmilliárd forintot.

Szilvási Zsuzsa

Többek között növelik a növényfelületek élőhelyeit, fejlesztik a Ligeti-tó környezetét, megújul az Erzsébet-liget, a Petőfi tér és a Szabadság tér. Emellett gazdaságélénkítési céllal az önkormányzati tulajdonban lévő vadászház felújítására, büfé, kávézó kialakítására is sor kerül.

A projekt kapcsán négyhektárnyi zöldfelületet újítanak meg, és kétezernégyszáz négyzetméter kerékpárút újul meg a Ligeti-tó környékén és a Szabadság téren.

Ezen túl a beruházás keretében épül egy street­ball­pálya a Ligeti-tó mellett, kültéri fitness- és játszótéri eszközöket helyeznek ki, valamint új közvilágítási hálózat épül ott.

Ennek köszönhetően az Eötvös és a Tó utca közötti szakasz is rendelkezik majd közvilágítással. A Petőfi Sándor utcában egy huszonöt férőhelyes parkoló épül majd meg, illetve a közterületekre több mint száz padot és szeméttárolót, valamint százöt kerékpártárolót helyeznek ki. Ennek köszönhetően látványosan megszépülnek Mezőtúr közterületei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában