JÁSZÁROKSZÁLLÁS

2017.09.23. 10:25

Megújul a jászárokszállási ipari park

Rövidesen megkezdődik a város ipari parkjának fejlesztéséhez kapcsolódó beruházások közbeszerzési eljárása.

Jászárokszállás önkormányzata korábban a helyi ipari park úthálózatának javítására, bővítésére, a csapadékvíz-elvezetés kiépítésére, a villamosenergia-hálózat felújítására, fejlesztésére, valamint erőgép és munkagépek beszerzésére nyert támogatást.

Gergely Zoltán polgármester elmondta, hogy az összességében mintegy 270 millió forintos támogatás segítségével az ipari park már meglévő útjait felújítják, illetve burkolattal látják el a dózsai útnak nevezett dűlőutat. Az útépítés mellett gondoskodnak a csapadékvíz elvezetéséről, és új parkoló is épül.

A meglévő villamosvezeték-hálózat megújítására, és az új utak mentén új vezetékek kiépítésére nyílik lehetőség. Az ipari park, illetve környezetének rendben tartására a város egy traktort, illetve a hozzá tartozó fűkaszát, valamint egy önjáró seprőgépet is vásárol.

A településvezető érdeklődésünkre elmondta, hogy a közbeszerzés előkészítése lassan befejeződik, a pályázatokat várhatóan még a jövő héten kiírják. Minden esély megvan arra, hogy a gépbeszerzések, valamint a villamos hálózat felújítása még ebben az évben megvalósul. Az út-, parkoló- és csapadékvízcsatorna-építést pedig jövő tavasszal kezdik meg.

B. Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!