GALÉRIÁVAL

2019.08.02. 19:55

Megújult a játszótér a Pletykafaluban, Szolnokon

Átadták a Martinovics úti játszóteret a szolnoki Pletykafaluban pénteken délelőtt.

P. Pusztai Nóra

– Ez a legnagyobb játszótér a környéken. Eddig is nagyon szerettünk idejárni, mert egy zsákutca végén van, így biztonságos is. Három különböző korú gyermekem tud választani a telepített játékok közül, szóval ráfért már, hogy megszépüljön – mondta Fekete Anikó, egy helyi anyuka.

Bagdi Sándorné önkormányzati képviselő a hivatalos átadáson elmondta, tapasztalatai szerint a Pletykafalu lakossága folyamatosan fiatalodik. A mintegy ötmillió forintnyi önkormányzati forrásból megvalósuló beruházás során új játékelemeket helyeztek ki és a régiek is teljesen megújultak. A tervek szerint ősszel néhány fát ültet a közösség és további padok elhelyezésére is sor kerül majd.

Az elmúlt hónapokban megtörtént a Tisza-parti játszótér teljes cseréje, az onnan leszerelt, de még hasznosítható játékelemek közül a vár került a Martinovics útra.

– Lecseréltük a korhadt elemeket, újrafestettük a felületeket és pótoltuk a hiányzó alkatrészeket, így elmondható, hogy egy teljesen felújított játék került erre a területre – mondta Lits László, a Szolnok Városüzemeltetési Kft. ügyvezető igazgatója, aki hozzátette, a munkálatok során új hintaállványt állítottak fel, lefestették és rendbe tették a kerítést, valamint rendezték az egész játszóteret.

– A városi játszótér felújítási program során még idén megszépül az Eötvös téri, a Botár és Malom úti játszótér is – hangsúlyozta Lits László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában