Szolnok

2019.10.13. 11:30

Melegebbet mértek az átlagnál

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területére az idei ősz első hónapjában átlagosan 46,7 milliméter csapadék hullott, ami 4,6 milliméterrel haladja meg a sokéves szeptemberi értéket – közölte a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság.

Hartai Gergely

Tájékoztatójukból emellett az is kiderül, hogy a havi átlaghőmérséklet 17,4 Celsius-fok volt, ami 1,2 fokkal melegebb az ilyenkor megszokottnál. A szeptemberi csapadékmennyiség nagy része jellemzően két-három nap alatt hullott le. A legtöbb eső (65,7 milliméter) Kunszentmártont áztatta, a legkevesebbet pedig Kunhegyesen (33,6 mm) és Kiskörén (33,8 mm) mértek.

A megyeszékhely adataival kapcsolatban kiemelték, hogy Szolnokon 17,4 Celsius-fokos havi átlaghőmérsékletet jegyezhettek fel, 1,2 fokkal magasabbat a sokéves szeptem­ber havi átlagnál. A leghidegebb szeptember 21-én volt, amikor is reggel 2,9 fokig hűlt le a levegő, míg az ősz első napján 33,7 fokot mutatott a hőmérő. A júniusi napfénytartam kétszázkilenc órát tett ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában