Galériával

2019.11.17. 11:30

Mézes finomságokat kaptak a jászfényszarui gyerekek reggelire

Mézben az egészség! A mézfogyasztást és a méz jótékony hatását népszerűsítette pénteken Koncsik Béla jászfényszarui méhész a helyi Napfény Óvodában.

Illés Anita

Fotó: Gémesi Balázs

A hagyományos, immár huszonötödik Erzsébet napi programsorozat részeként ismét csatlakoztak az Európai Mézes Reggeli országos kampányához. Az óvodások megismerkedtek a különböző hazai mézfajtákkal, a méhész munkájával és természetesen kóstolót is kaptak a folyékony aranyból. Az interaktív előadás és eszközbemutató nagyon népszerű volt a kicsik körében és kíváncsian vették fel a méhész védőfelszereléseit, a sapkát és a kesztyűt. A Jászság több településén tartottak Mézes Reggelit az elmúlt napokban.

A Jászsági Méhészegyesület és a Jászsági Mézlovagrend tagjai több jászberényi óvodában, Jászdózsán a Mocorgó Óvodában, valamint a Terplán Zénó Ferences Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskolában népszerűsítették a mézfogyasztást. A gyerekek mézes teát ittak, mézeskalácsot, vajas-mézes kenyeret ettek és helyi termelők mézét kóstolgatták a reggelin. A méhészek felhívták a figyelmet az egészséges táplálkozásra és életmódra, melynek része a gyógyító arany.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában