ELISMERÉS

2018.06.02. 14:30

Két kisúji polgárőr is neves díjat kapott nemrég

A közelmúltban két polgárőr is jelentős kitüntetést vehetett át tevékenységéért.

Daróczi Erzsébet

Oros Kálmán (balra) és Kerekes Endre a díjakkal

Fotó: Daróczi Erzsébet

A Polgárőr Érdemkereszt arany fokozata kitüntetést vehette át Oros Kálmán mezőőr, aki 2008 óta pártoló polgárőrként, 2014-től vezetőségi tagként szervezi, hangolja össze a kisújszállási polgárőrök, mezőőrök és közterület-felügyelők városon belüli és kívüli munkáját.

– Évekkel ezelőtt volt rá példa, hogy többnapos figyelőszolgálatot kellett szervezni a polgárőrséggel a más településről érkező fatolvajok miatt, de ez ma már egyáltalán nem jellemző a városunkban – mondja Oros Kálmán, aki mezőőrként napi szinten járja a települést.

Szabadidejében pedig a polgárőrök munkájában vesz részt, és közreműködik a Kisújszállási Erdő- és Kertbarátok Egyesülete munkájában is, bűnmegelőzési tanácsaival segíti a kerteseket.

A Kiváló Polgárőr Munkáért 2018 emlékplakettet kapta Kerekes Endre nyugdíjas a polgárőrmozgalomban végzett kiváló, lelkiismeretes munkájának elismeréseként. Ő is több mint két évtizede végez polgárőri tevékenységet, s tíz évig a titkári feladatokat is ellátta.

Oros Kálmán (balra) és Kerekes Endre a díjakkal
Fotó: Daróczi Erzsébet

– Örömmel vettem át az elismerést, s az az igazi öröm számomra, hogy segíthetek a bajba jutott embereken. A járásban egyedüliként áldozatsegítő vizsgát is tettem, hogy felkészülten tudjak segíteni a bűncselekményben áldozatul esett kisújszállásiaknak.

– Az elmúlt években több példa volt arra, hogy a lelki segítség mellett az áldozat családjának a hivatalos ügyek intézésében is segítettem – mondta Kerekes Endre, aki Oros Kálmánnal együtt részt vesz a helyi meccsek, fesztiválok biztosításában is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában