Szolnok

2020.01.25. 14:00

Minősített címet nyert el a könyvtár és az Agóra

A megyeszékhely két intézménye, a Verseghy Ferenc Könyvtár és az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ minősített címet érdemelt ki.

P. Pusztai Nóra

– Olyan díjat kaptak, mely mutatja, hogy az országban legjobban működő rendszerek között tartják számon őket, ezzel egyben a város kulturális életét is minősítik – mondta Szalay Ferenc polgármester a csütörtöki sajtótájékoztatón. A városházán elhangzott, hogy a könyvtár közösségfejlesztő és -erősítő színtérré változott.

– Hosszú időt vett igénybe a felkészülés, magas színvonalú szakmai munka szükséges ahhoz, hogy megfeleljünk a kritériumoknak. A felújítás során az akadálymentesítés és az ifjúsági részleg kialakítása is tovább segített az intézmény pozitív megítélésében – mondta Czakóné Gacov Katalin, a Verseghy Ferenc Könyvtár igazgatója. – A minősített könyvtár cím öt évig viselhető, a tervünk az, hogy az eddig elért szintet még magasabbra fejlesszük.

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ már három évvel ezelőtt pályázott a Minősített Közművelődési Intézmény címre, melyet most megújítottak.

– Újra pályáztuk, hogy magunknak és a nagyvilágnak is bizonyítsuk, tudtunk szintet lépni – emelte ki Molnár Lajos Milán, az Agóra ügyvezető igazgatója. A központ programjaira évről évre akár kétszázezren is ellátogatnak, a rendezvényeket hatvanfős szervezett csapat bonyolítja le. És bár az Agóra már építésekor is a támadások kereszttüzében állt, valójában egy vadonatúj, élettel teli városközponttá vált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában