SZOLNOK

2017.11.16. 17:26

Műszeres állapotfelmérést végeztek a „Látni és látszani 2017- egymásért!” kampány keretében

A láthatóság fontosságára hívták fel a figyelmet a „Látni és látszani 2017 – egymásért! kampány Jász-Nagykun-Szolnok megyei nyitórendezvényén.

Forrás: police.hu

Az ősz beálltával, a tél közeledtével gyakrabban változnak az időjárási- és útviszonyok, mely megfelelően felkészített járművet és a nyári vezetéstől gyakran eltérő, óvatosabb vezetéstechnikát kíván a járművezetőktől.

A téli közlekedésre, a gépjárművek téli üzemeltetésére való felkészülés részeként a „Látni és látszani 2017- egymásért!” kampány indításaként a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság 2017. november 15-én délután Szolnokon tartotta figyelemfelhívó, megyei nyitórendezvényét.

Itt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőség munkatársainak közreműködésével a gépjárművek tulajdonosai díjmentes vizsgáltathatták át gépkocsijukat.

A szakemberek a műszeres állapotfelmérést mobil műszaki vizsgálóállomáson végezték. Ez kiterjedt a jármű futóművének, fékberendezésének, gumiabroncsainak, világító- és fényjelző berendezéseinek, akkumulátorának, hűtőfolyadék és ablakmosó fagyállóságának vizsgálatára is.

Forrás: police.hu

A szervezők várták a kerékpárral érkező gyermekeket és felnőtteket is. Ellenőrizték a kétkerekűek kötelező felszereléseit, hiszen a szakszerűen felszerelt kerékpár alapfeltétele a biztonságos közlekedésnek.

Az érdeklődők próbára tehették KRESZ elméleti tudásukat, de mindenki megtalálta a számára érdekes elfoglaltságot. A rendőrök egy-egy apró, hasznos ajándékkal kedveskedtek azoknak, akiknél mindent rendben találtak – adta hírül Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

[embed]]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!