4-es főút felújítás

2019.07.04. 10:22

Nagy dugókra kell számítanunk Szolnok belvárosában

A 4. számú Budapest – Debrecen – Záhony elsőrendű főút Szolnok elkerülő szakaszának burkolat-és hídfelújítási munkálatai (II. ütem) 2019. július 8-14. között (28. hét) az alábbiak szerint folytatódnak.

A 28. hét folyamán az Alcsi Holt-Tisza-híd környezetében a műtárgy északi oldalán lévő gyalogjárda felújítása miatt kizárólag a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak kell munkavégzésre számítania. A kivitelezési munkálatok július 8-12. között (hétköznap) a tervezési szakasz kezdete (Szent István Tisza-híd Debrecen felőli hídfője) és a tengelysúly mérő kapuzat közötti 1,4 kilométer hosszúságú szakaszon az aszfaltburkolat felújításával folytatódnak.

A munkavégzés időtartama alatt szakaszosan félpályás lezárás lesz érvényben, a nappali időszakban jelzőőrök, az éjszakai időszakban forgalomirányító fényjelző készülékek fogják irányítani a forgalmat. Különösen a reggeli órákban kell időszakos torlódásokra számítania a közlekedőknek. A megváltozott forgalmi rendre veszélyt jelző és tilalmi táblák mellett elkorlátozó jelzőtáblák hívják fel a közlekedők figyelmét.

A kivitelezési technológia összetettsége miatt előreláthatólag 2019. július 13. (szombat) 06.00 órától 2019. július 14. (vasárnap) 20.00 óráig a 4. számú főút felújítással érintett szakasza,

a Tószegi út és a Kertész úti különszintű csomópontok között teljes szélességben lezárásra kerül a mellékelt átnézeti térkép szerint.

A főút forgalma – egyéb alternatív terelő útvonal hiányában – a megyeszékhely lakott területen belüli országos és helyi közútjaira kerül átterelésre. Hangsúlyozzuk, hogy a nemzetközi, a térségi és a helyi forgalom számára a Tisza folyón történő átkelés kizárólag a városi Tisza-hídon lesz lehetséges.

A teljes útzár miatt az alábbi terelő útvonal került kijelölésre: 4-442. számú főutak különszintű csomópontja – Kertész utcai körforgalmú csomópont – városi Tisza-híd – Szabadság tér – Szolnok Ispán körút – Várkonyi tér – Szántó körút – 32. számú főút (Mátyás király út – Nagy Imre körút) – 402. számú főút (József Attila utca – Temető utca – Tószegi út) – 4-402. számú főutak különszintű csomópontja. A főút lezárása miatt a terelő útvonalon, valamint az egyéb belvárosi helyi közúthálózaton (Ady Endre utca, József Attila utca, Baross Gábor utca stb.) – beleértve a jelzőlámpás csomópontokat is – forgalmi rend változásokra kell számítani. A főbb döntési pontokban rendőrségi és polgárőri jelenlét mellett terelőtáblák fogják jelezni a megváltozott forgalmi rendet.

Tekintettel a 4. számú főút nemzetközi viszonylatban is meghatározó forgalmi terhelésére, valamint a város hétvégi járműforgalmának várható nagyságára, a teljes szélességű lezárás időtartama alatt Szolnok Megyei Jogú Város lakott területén lévő közutakon jelentős torlódásokra kell számítani.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményében felhívja a város és az agglomeráció lakosságának figyelmét, hogy a hétvégi időszakban lehetőség szerint kerüljék a személygépjárművel való közlekedést a megyeszékhelyen! A főút teljes szélességű lezárása miatt a tranzit forgalom részére alternatív útvonalak (M3-M35-42, ill. M5-44-47-42, M5-M43) választását javasoljuk. A teljes útzár a fővárost elkerülő gyorsforgalmi hálózaton (M0) és a román határállomás (Ártánd) közelében is jelzik majd.

Tekintettel a munkálatok kiemelt jelentőségére, kérjük a Tisztelt Közlekedők szíves türelmét és fokozott figyelemmel történő közlekedését!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában