Tiszafüred

2019.04.12. 10:30

Nagy segítséget kapnak az idősek Tiszafüreden

Áprilistól elérhető az „idősbarát csütörtök” nevű szolgáltatás a településen. A képviselő-testület március 27-i ülésén fogadta el az erről szóló rendeletet. A cél az, hogy segítsék a város időskorú lakosainak mindennapjait.

Ujvári László

Látogatni a házi- és szakorvosi ellátást, személyes jelenlétet igénylő ügyintézések bonyolítása, gyógyszertárba menetel. Egyszerű feladatok az átlagember számára, ám az időseknek ezek már sokszor problémát okoznak.

Az önkormányzat új rendelete éppen erre kínál megoldást. Aki jelzi, hogy segítségre van szüksége, annak a helyhatóság térítésmentes szállítást biztosít csütörtöki napokon.

A szolgáltatás igénybevételének feltételeit rendelet rögzíti. Minden tiszafüredi lakcímmel rendelkező, hetven év feletti lakos jogosult. Igényüket előzetesen szóban vagy írásban jelezhetik a családsegítő és gyermekjóléti szolgálatnál.

– Idén már babacsomagot kapnak a gyermeket vállaló helyi családok, valamint duplájára nőtt a gyermekek után járó önkormányzati támogatás.

– Ezzel a lépéssel pedig a város idősebb lakóinak életminőségét szeretnénk javítani – mondta hírportálunknak Ujvári Imre polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában