JÁSZKUNSÁG

2019.05.07. 10:30

Négykerekű bűnmegelőzési centrummal járják a megyét

Az elmúlt napokban számos Jász-Nagykun-Szolnok megyei kistelepülésen járt a Bűnmegelőzési Centrum – tudtuk meg a megyei rendőrségtől.

Forrás: police.hu

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Mobil Bűnmegelőzési Centruma 2019. április 29-én Mesterszálláson, 2019. május 2-án Rákóczifalván és Rákócziújfalun járt.

Ezt a speciálisan felszerelt járművet direkt arra építettek át, hogy a bűnmegelőzési szakemberek a településeket látogatva közvetlenül elérjék az ott lakókat és prevenciós információkkal, tanácsokkal lássák el őket. A kisbusz kialakítása lehetővé teszi internetes eszközök segítségével különféle megelőzési bemutatók megtartását, filmek vetítését is.

Fotó: police.hu

Az érdeklődők ezeken a helyszíneken jellemzően találkozhattak a „Házhoz megyünk” és a „Bike Safe” nagysikerű bűnmegelőzési programokkal is. A lakosok többek között tájékoztatást kaptak arról, hogy milyen ismertető jegyei vannak egy egyenruhás és egy civil ruhás rendőrnek, nehogy megtévesszék őket a csalók. Halhattak az úgynevezett unokázós csalásokról, az elkövetői módszerekről.

A kiadványok, szóróanyagok között minden korosztály megtalálta a számára értékesnek, fontosnak tartott információkat. A felnőttek és a gyermekek a megelőzési tanácsok mellett ismereteket szerezhettek a 112 segélyhívószám jogszerű használatáról is.

De a Mobil Bűnmegelőzési Centrum tovább robogott, hiszen 2019. május 4-én a Kunszentmártoni Rendőrkapitányság illetékességi területén, Szelevényen is találkozhattak vele a lakosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában