Kenderes

2019.02.09. 14:30

Négyszáz család jut szociális tűzifához Kenderesen

A Belügyminisztériumnál sikeresen pályázott Kenderes szociális célú tűzifára.

Daróczi Erzsébet

Losánszky József méri, Ramos Sándor pakolja a fát

Fotó: Daróczi Erzsébet

Év végén a képviselő-testület megalkotta a helyi rendeletet, melyben többek között módosítottak az egy főre eső jövedelem összeghatárán.

E szerint szociális célú tűzifa-támogatás természetbeni ellátásként adható annak a személynek, akinek családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 250, egyedül élő esetében a 300 százalékát.

Azóta megtörtént a beérkezett igények elbírálása, ez alapján mintegy négyszázan kaphatnak a következő napokban tűzifát. A volt növényvédő állomáson 2000 mázsa fát tároltak be, onnan osztják szét a fát. Most egy igénylő tavalyról 1,6 mázsa, 2019-ben pedig 4,1 mázsa fát kaphat, azaz 5,7 mázsa fával segítik a fűtést.

Losánszky József méri, Ramos Sándor pakolja a fát
Fotó: Daróczi Erzsébet

Szerencsére jól működik a települési jelzőrendszer, a védőnők, családgondozók, a szociális ebédkihordók, az iskolák és a polgárőrök is jelzik, ha valakinél azt tapasztalják, hogy nincs tüzelője.

Amúgy a rendelkezésre álló tűzifa többszörösére is igény volna a településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában