Szolnok

2019.06.03. 06:56

Nemsokára átadják a Tisza park játszóterét

A közeljövőben elkészülnek az utómunkálatai is a felújított, Tisza parkban lévő, ugyancsak átépülő játszótérnek. A gyermekek, illetve az őket elkísérő szülők és nagyszülők már nagyon várják, hogy birtokba vehessék, hiszen ez a játszótér a legkedveltebbek egyike a megyeszékhelyen.

Mészáros Géza

Ha a napjainkban is kiszámíthatatlan időjárás nem fordul még csapadékosabbra, úgy még jóval a Tiszavirág Fesztivál nyitónapja előtt átadják hivatalos használatra a játszóteret.

Minderről Lits László beszélt hírportálunk megkeresésére. A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezető igazgatója arról is beszámolt, hogy Pogány Gábor Benő szobrászművész parkot díszítő Zounok ispán szobrának helyreállítása is a parkfelújítás része. A vízzel telt medence vízvisszatöltő rendszere meghibásodott, így a naponta több köbméternyi feleslegesen elfolyó víz megsüllyesztette az alapot.

A nyárig tartó munkálatokba a Víz- és Csatornaművek Zrt. Szolnok és a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. is bekapcsolódott.

A közelgő Tiszavirág Fesztivál után a park zöldfelületének a helyreállítása is megtörténik. Illetve a szintén a Tisza-parton egykoron álló gázfogadó helyére épülő körkávézót is várhatóan már ősszel kinyitják – tudtuk meg az ügyvezető igazgatótól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában