TISZAFÜRED

2019.07.03. 11:30

Nemzetközi vizekre lapátolta magát a füredi Kiss Erik

Nagy győzelemmel kvalifikálta magát az augusztusi kajak-kenu világbajnokságra a City-Gas Tiszafüredi Kajak-Kenu Sportegyesület parakajakosa, Kiss Erik.

Ujvári László

A tizennyolc éves fiatal sportoló ősztől az Eszterházy Károly Egyetemen szeretné folytatni tanulmányait.

Forrás: Beküldött fotó

Legutóbb világbajnoki válogatón szerepelt Szolnokon, június 19-én. Elképesztő formában evezett, aminek köszönhetően ott lehet a szegedi világbajnokságon.

– Sikerült a jó formát időzíteni, végül öt másodperccel nyertem, ami két-három hajóhossznyi előnyt jelent – magyarázta Erik.

– Nem néztem az időt, de széllel szemben kellett evezni. Úgy érzem, jobb időjárás, például szélcsend esetén még ennél is jobbat mentem volna – folytatta.

Ez volt az első válogató a szegedi nemzetközi tornára, csak az első két helyezett juthatott tovább. Határozott célja, hogy ott legyen a 2020-as tokiói paralimpián, a szolnoki győzelemmel egy nagy lépést tett terve megvalósítása felé. Mint elmondta, az augusztusi versenyen hat olimpiai hely talál majd gazdára. Teljesítményét és formáját tekintve jó eséllyel pályázik valamelyikre.

A tizennyolc éves fiatal sportoló ősztől az Eszterházy Károly Egyetemen szeretné folytatni tanulmányait, tervei szerint sport és rekreáció szervező szakon. Fontos szempont számára, hogy a fejlődése töretlen legyen, minél több ideje maradjon a rendszeres edzésre. Ezért úgy tervezi, hogy tanulmányait levelező tagozaton folytatja. Meglátása szerint sokat kell még fejlődnie, szinte mindent ennek rendel alá.

– Szeretnék a nemzetközi mezőnyben is a legjobbak között lenni – jelentette ki határozottan.

A tizennyolc éves fiatal sportoló ősztől az Eszterházy Károly Egyetemen szeretné folytatni tanulmányait.
Fotó: Beküldött fotó

Ebben trénere, Szabó Attila segíti, aki évek óta felügyeli és irányítja Erik világbajnoki felkészülését. Gőzerővel készülnek a szegedi világbajnokságra. Eriknek nem ez lesz az első alkalom, hogy nemzetközi porondon bizonyíthat. Két évvel ezelőtt például, mindössze tizenhat évesen, futamgyőzelemmel kvalifikálta magát az Európa-bajnokságra a felnőttek mezőnyében. Már akkor felfigyeltek rá, hiszen alig tizenhat esztendősen követelt helyet magának a magyar válogatottban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában