SZOLNOK

2019.09.28. 15:15

Nyertes vállalkozásokat köszöntöttek a megyeszékhelyen

Lezárult a Pénzügyminisztérium által meghirdetett, a mikro-, kis-, és középvállalkozások számára kiírt munkahelyteremtő beruházási pályázat.

Hartai Gergely

A Nemzeti Foglalkoztatási Alapból ötmilliárd forint támogatási keretösszeg állt a pályázók rendelkezésére. Megyénkben több cég is sikeresen pályázott. A nyertes szolnoki vállalkozásokat a megyeházán köszöntötte dr. Berkó Attila megyei kormánymegbízott és dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő.

– A pályázat egyik fontos feltétele, hogy a nyertes vállalkozások munkahelyeket teremtsenek. Mostanra a megyében nagy mértékben csökkent az álláskeresők száma, így nem könnyű a vállalkozásoknak megfelelő munkaerőt találni – hívta fel a figyelmet dr. Berkó Attila.

Dr. Kállai Mária ezután arról beszélt, a cégek harminc új munkahely létrejöttét segíthetik elő. Az öt nyertes vállalkozás – a Pri-Mo-Ra 2000 Kft., a Kerítés Kft., a Modul Kft., a Szolnok Aszfalt Kft. és a Startker Kft. – együttesen 67,5 millió forintot nyert el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában