Szolnok

2019.05.01. 10:30

Nyílt napot tartottak a Hetényiben

Első alkalommal tartott nyílt napot a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet a minap.

Molnár-Révész Erika

Az eseményre szép számmal érkeztek leendő orvosok, akik azelőtt a döntés előtt állnak, hogy rezidensi éveiket melyik kórházban töltsék. A fiataloknak délelőtt bemutatták az intézményt, miközben annak vezetői tartottak tájékoztatót számukra, majd a résztvevők felkereshették az őket leginkább érdeklő osztályokat.Dr. Bene Ildikó, a kórház megbízott

főigazgatója ismertette a különböző támogatási lehetőségeket és a rezidensképzés rendszerét. Elmondta, a Hetényi Géza Kórház jelenleg is számos szakvizsga előtt álló fiatal orvost foglalkoztat.

Folyamatosan hatvan feletti a rezidensek száma az intézményben, ami országos szinten is kiemelkedőnek számít. Jelenleg hatvanhat rezidens dolgozik a kórházban, ebből huszonketten 2015 előtt kerültek az intézményhez, vagyis lassan eljutnak a szakvizsgáig.

– Más intézményekkel összehasonlítva jóval több beavatkozásra nyílik lehetőségünk, sokkal nagyobb rutinra tehetünk szert, mint máshol – mondta a nyílt napon a rezidensek képviseletében dr. Veres Ferenc.

– A kórház fiatal aneszteziológusa és intenzív terápiás szakorvosjelöltje hangsúlyozta, a korszerű és jól felszerelt kórházban az idősebb kollégák szívesen fogadják a fiatalokat, segítik és támogatják munkájukat.

– Az eseményen azt a nemrég készült kisfilmet is levetítették, melyben fiatal orvosok mondják el, miért épp a Hetényi Géza Kórházat választották munkahelyüknek, és miért olyan jó Szolnokon dolgozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában