Csataszög

2019.08.21. 11:30

Csalódás: nyolc virágláda tűnt el reggelre az út mellől

Az önkormányzat nagy hangsúlyt fektetett az utóbbi években Csataszög arculatának javítására.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Ennek érdekében rendbe tették a központban lévő parkot, virággal beültették, az út mentén, a hivatal környékén virágládákat és -tartókat helyeztek el. A minap azonban nagy csalódásukra az egyik reggel csak hűlt helyét találták a kanyar mentén elhelyezett muskátliknak.

– Az volt nagyon feltűnő, hogy milyen kopasznak tűnt így a kanyar – számolt be a történtekről Oravecz Zsuzsanna Éva polgármester. – Nagyon csalódottak vagyunk. Nem is az összeg miatt – bár körülbelül negyvenezer forint a nyolc ellopott virágláda értéke –, hanem amiatt, hogy csinosítjuk a falut, és valaki ezt tönkreteszi.

– Valószínűleg nem helybeli lehetett az illető, bár olyasvalaki, aki tisztában volt vele, hogy a térfigyelő kamera ezt a részt nem látja. Autóval vihette el a virágokat, valószínűleg egyszerűen csak megállt és betette a járműbe, mert arra utaló nyomokat nem találtunk, hogy megpróbálta volna kihúzgálni a muskátlikat.

A virágokat természetesen majd pótolni fogják, de már csak jövő tavasszal. A virágokban egyébként az elmúlt hetekben kétszer is kárt tett a vihar, pár hete még fákat is kidöntött a nagy szél, amit napokig tartott eltakarítani.

– Beszéltem a körzeti megbízottal, figyelni fognak a virágainkra is, a későbbiekben pedig utcai kamerák is lesznek kihelyezve – árulta el a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában