Szolnok/Velence-Sacile

2018.11.04. 06:49

Olaszországban bizonyított a kórus

A Szolnoki MÁV Férfikórus az elmúlt napokban a „Venezia in Musica” Nemzetközi Kórus Fesztiválon és Versenyen szerepelt.

Sz. I.

Hazánkat a Szolnoki MÁV Férfikórus képviselte a fesztiválon

Fotó: Beküldött fotó

A programot a németországi székhellyel működő Meeting Music rendezte a lagúnák városának közelében fekvő Sacile településen.

Ide Magyarország mellett Németországból, Csehországból, Romániából, Svédországból, Szlovéniából és Olaszországból is érkeztek versenyzők. Magyarországot és szűkebb hazánkat, a megyét az 1875-ben alapított Szolnoki MÁV Férfikórus a „B2” férfikari kategóriában képviselte.

Teljesítményüket az olasz, norvég és svéd zsűritagokból álló grémium ezüst diplomával ismerte el. A VOKE Csomóponti Művelődési Központ égisze alatt működő, 26 főből álló férfikórus munkáját 23 éve Juhászné Zsákai Katalin, „A” kategóriás karnagy irányítja, zongorakísérőjük Fehér Dóra.

Hazánkat a Szolnoki MÁV Férfikórus képviselte a fesztiválon
Fotó: Beküldött fotó

A sacilei versenyre, ahol Franz Schubert: Gott ist mein Hirt, Kodály Zoltán: Huszt című művét és Giuseppe Verdi: Allegri! Beviam! operarészletét adták elő, négy hónapos, heti két próbát jelentő intenzív munkával készültek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában