SZOLNOK

2017.11.19. 18:42

Önkéntesek segítenek a kisgyermekes családoknak Szolnokon

Különleges program indulhat a megyeszékhelyen, az Otthon Segítünk Alapítványnak köszönhetően.

Ez kisgyerekes családokat segít felkészített önkéntesekkel, ingyenesen, a családok otthonában, átlagosan 3–6 hónapig.

– Jelenleg 15 városban nyújtunk támaszt a hozzánk forduló családoknak, 250 felkészített családsegítő önkéntes munkáját koordináljuk – mondta el kérdésünkre válaszolva Lehőcz Mónika igazgató.

– Helyi szolgálataink együttműködnek a helyi családsegítő szolgálatokkal (védőnők, családsegítő, gyermekjóléti szolgálatok) és a helyi civil szervezetekkel. Célunk, hogy olyan megyeszékhelyeken, például Szolnokon is elinduljon az „otthonsegítünkös” családsegítés, ahol eddig még nem volt.

Amint az igazgatónőtől megtudtuk, saját szülői tapasztalattal rendelkező önkénteseket várnak, akik 50 órás felkészítésen vesznek részt, ezt követően pedig gyakorlati és mentális támogatást nyújtanak ingyenesen, átlagosan 3–6 hónapig, heti rendszerességgel a családoknak.

Fontos ugyanakkor, hogy minden esetben a szülőkkel együtt, s nem helyettük végzik a különböző feladatokat.

– Jellemzően friss nyugdíjasok, munkanélküliek vállalják az önkénteskedést nálunk – tette hozzá Lehőcz Mónika.

– A tervek szerint a szolnokiak képzése januárban indulhat, ezt követően két-három hónap múlva kezdik a gyakorlati segítségnyújtást.

Sz. Zs.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!