Karbantartás

2020.05.31. 07:00

Önkormányzati dolgozók és civilek is dolgoztak a falvai játszótéren

Az ifjú korosztály nagy örömére megnyitotta kapuit a sportpályánál található játszótér Rákóczifalván. A játékokat előzőleg az önkormányzati dolgozók és civilek felújították, rendbe tették, és természetesen a fertőtlenítés sem maradhatott el.

Kovács Berta

Dr. Túróczi Imre polgármester (lapáttal) is kivette részét a faültetésből

Forrás: Beküldött fotó

Fotó:

A napokban közös összefogásban végezték el a karbantartási munkálatokat az Együtt Egymásért Klub tagjai, a polgármesteri hivatal dolgozói és civil önkéntesek. Megtörtént az eszközök festése, valamint feltöltötték a játszóvár és a kétüléses hinta alatti területet. Ezt követően megtörtént a fertőtlenítés is. A játékok így teljes mértékben megfelelnek a jogszabályi előírásoknak, a legifjabb korosztály így a korlátozások feloldása után biztonságos környezetben hódolhat a szabadban a játék örömének.

Dr. Túróczi Imre polgármester (lapáttal) is kivette részét a faültetésből
Fotó: Beküldött fotó

A felújítást követően fákkal is gazdagították a területet. Dr. Túróczi Imre polgármester, Dr. Kökény Veronika jegyző, Forgó Józsefné önkormányzati képviselő, Révész Tímea munkatárs, valamint Ruskó Zsolt, a helyi sportegyesület elnöke négy darab, három-négy méter magas facsemetét helyezett el játékok környezetében, melyek megerősödve hűsítő árnyékot biztosítanak, ahová a gyerekek majd behúzódhatnak a tűző nap elől.

A település központjában is található egy játszótér, ami azonban egyelőre nem látogatható. Dr. Túróczi Imre polgármestertől megtudtuk, arról a játszótérről sem kell végleg lemondaniuk a falvai gyerekeknek, viszont az ottani játékok már annyira elhasználódtak, hogy tavaly ősszel balesetveszélyessé váltak az eszközök.

Dr. Kökény Veronika jegyző kisfia segédletével festette a játékokat

– Nyolc éve nem volt felújítva az a játszótér, így nem elégségesek a karbantartási munkák, jelentősebb összeget igénylő komplett felújításra van szükség – hangsúlyozta a polgármester, hozzátéve azt is, hogy tervezik még az idén ennek elvégzését. Elmondta, az ötezer-háromszáz lelkes város lakói körében kiemelt figyelmet élveznek a játszóterek és a közterületen lévő fák, ezért is szeretnének mielőbb megoldást találni a leromlott állapotú játékok problémájára, valamint a fásításra, közterületek szépítésére.

A sportpálya melletti játszótéren végzett munkálatokból pedig a városvezetés, személyesen a polgármester, valamint Dr. Kökény Veronika jegyző is kivette a részét.

Megtörtént a játékok fertőtlenítése is
Fotó: Beküldött fotó

Szép környezetben tölthetik idejüket

A sportpálya környéke ideális játszóhelyet biztosít a kisebb-nagyobb gyerekeknek. A játszótéri várat a három csúszdával, a hintákat, a libikókát és a rugós játékot a legkisebbek élvezhetik. A nagyobbak a szomszédos focipályán vezethetik le energiájukat. Emellett a kicsiket kísérő szülőknek sem kell unatkozniuk, míg csemetéjük játszadozik, hiszen itt van a kondipark is, ahol a nagyok is kedvükre erősíthetnek. A területet a helyi sportegyesület tagjai folyamatosan gondozzák, így esztétikailag is kellemes környezetben szórakozhat apraja-nagyja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában