Emlékezés

2020.05.05. 16:30

Online közvetítik a Nemzeti Jászkun Emléknap szolnoki ünnepségét

Online lehet megtekinteni szerdán a Nemzeti Jászkun Emléknap alkalmából a szolnoki megyeházán rendezett ünnepséget a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat közösségi oldalán – tájékoztatta hírportálunkat az MTI.

MTI

Az Országgyűlés május 6-át, a redemptio kihirdetésének, egyben az egykori Hármas Kerület autonómiájának emléknapjává nyilvánította 2014-ben. Akkortól szervez központi megyei eseményeket minden évben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat.

Idén rövid ünnepséget szerveznek szerdán a szolnoki megyeházán, amelyet élőben közvetítenek a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat Facebook-oldalán. A program 17 órakor, a jászkun indulóval kezdődik, majd ünnepi beszédet mond Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke és Berkó Attila megyei kormánymegbízott. Az emlékezést gyertyagyújtás zárja Györfi Sándor jászkun főkapitány részvételével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában