kisújszállás

2019.04.07. 08:30

Örökbe fogadják a helyiek az oszlopokat

„Fogadj örökbe egy villanyoszlopot!” – ezzel a címmel hirdette meg ebben az évben is virágosítási akcióját a Kisújszállási Városvédő és -Szépítő Egyesület a Virágos Kisújszállásért program keretében.

Daróczi Erzsébet

Szabó István is benevezett

Fotó: Daróczi Erzsébet

A kezdeményezéssel a város virágos területeit szeretnék növelni a szervezők, illetve oldani a házak előtt lévő beton vagy fa villanyoszlopok egyhangúságát.

Az akció az egyesület vezetői szerint tavaly nagyon sikeres volt, szebbnél szebb virágokat ültettek a tagjaik mellett civil közösségek, iskolások és a lakosok az oszlopok tövébe.

Volt, aki több oszlopról is gondoskodott. Így a tizenkétezer lelkes város több pontján is mutatós virágágyakat hoztak létre a jelentkezők. A virágok általában tíz-húsz centiméter szélességben kerültek az oszlopok tövébe.

Az elmúlt évek sikerei után természetesen idén sem maradhat el a folytatás: az idei nevezés már zajlik, lehet örökbe fogadni oszlopokat, hiszen van belőlük bőven a városban.

Szabó István is benevezett
Fotó: Daróczi Erzsébet

A városvédő egyesület tagjai a tavaszi és nyári időszakban is végigjárják, és lefényképezik majd az örökbefogadott karók tövébe ültetett virágokat, de augusztus végéig várják az ültetők fotóit is. A legaktívabb örökbefogadókat az egyesület az őszi Kivilágos Kivirradtig Fesztivál keretében jutalmazza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában