vélemény

2019.04.03. 12:45

Összkomfortos mozgószállás

Ha valakinek korábban nem volt oka megyénkbe látogatni, most majd lesz. Egy jelentős újdonság bontogatja szárnyait a Tisza-tónál: megérkeztek az első nyaralóhajók.

Ujvári László

Eddig is a szőke folyó, a páratlan természeti környezet jelentette a térség legnagyobb vonzerejét, ami ezután sem változik, csak új lehetőséggel egészül ki. Mire vágyhatna jobban az ember, mint egy csendes hétre szerettei, barátai körében. Nem is akárhol, mint a vízen. Mindezt úgy, hogy arasznyit is engedne korunk kényelméből.

Azonban egy nyaralóhajó tatjáról kémlelni a násztáncot járó vízimadarakat, nemcsak kikapcsolódás, hanem felelősség is. Bizony, a szabályok nem ismernek tiszai ladikot és nyaralóhajót, éppen úgy érvényesek előbbi, mint utóbbi esetében.

A környezet megóvása, és annak észrevétlen részévé válni továbbra is elsődleges szempont a Tiszán és a Tisza-tavon. Megfelelő kezekben, tökéletesen szolgálhatja ezt az élményt egy nyaralóhajó is.

Ugyanakkor aggodalommal telt, vegyes örömöt érez ilyenkor az egyszerű lokálpatrióta. Mint annyi minden az életben, úgy egy nyaralóhajó is szép, de sérülékeny. Kiváló célpontja az esztelen vandalizmusnak.

Ha van, aki egy közlekedési tábla vagy egy utcabútor megrongálásában örömöt lel, miért kímélne egy hajót? Reméljük, alaptalan az aggodalom, itt az ideje, hogy bizonyítsuk az ellenkezőjét. Hagyni, hogy minél többen élvezhessék, amint körülöleli őket a Tisza. Hiszen nincs is szebb, mint a naplementébe hajózni a legmagyarabb folyón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában